Kroatische witte wijnen

Kroatische rode wijnen

Witte wijn, sommige mensen zijn er dol op, anderen zweren dat ze alleen rode wijn drinken.

Witte wijn uit Dalmatië

  • Posip

    • Dit is een andere zeer populaire witte wijn die uit Dalmatië komt . De witte druiven voor deze wijn worden verbouwd aan de Dalmatische kust en deze wijn is nauw verbonden met de eilanden Hvar en Korčula als topplaatsen voor het maken van Pošip. Deze wijn heeft een sterk aroma en verfrissende tonen. Wijn gaat uitstekend samen met zeevruchten, groene salades en gegrilde vis.

  • Korculanka

  • Marastina

  • Bogdanuša

Witte wijn uit Salvonië (Donau gebied)

 

Veel wijnfanaten hebben van Slavonië gehoord, maar niet van de wijn zelf. Veel Italiaanse wijnproducenten geven de voorkeur aan Slavonisch eiken boven Frans eiken. Deze eik komt niet uit het land Slovenië maar uit een regio in Noordoost Kroatië.

Het Slavische koninkrijk maakte deel uit van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Het land besloeg een groot deel van het huidige, het noordoosten van Kroatië en delen van het noorden van het hedendaagse Servië. Tegenwoordig ligt de regio Slavonië in het noordoosten van het land. De regio bestaat uit vijf provincies, maar het epicentrum van de wijnbereiding in Slavonië ligt rond Kutjevo.

 

Rode wijn

Witte wijn & Rode wijn uit Kroatië

By Wijn uit Kroatië, Olijfolie & Kroatische wijn

Witte wijn & Rode wijn uit Kroatië

Witte wijn, sommige mensen zijn er dol op, anderen zweren dat ze alleen rode wijn drinken. Kroatië heeft veel verschillende soorten en smaken als het om wijn gaat. Ze maken er rode, witte orextra vergine olijfolie bij! Kroatië is snel een van de populairste landen voor wijnliefhebbers aan het worden. Ze hebben een breed scala en verscheidenheid in hun wijnen, van rood tot wit, en ook extra vergine olijfolie! De inwoners van Kroatië zijn niet alleen bekend om hun verbazingwekkende rode en witte wijnen, maar ze produceren ook een voortreffelijke extra vergine olijfolie.

  • 99