Numele întreg al designerului american este Calvin Richard Klein.

 

Născut pe 19 noiembrie 1942, în Bronx, New York, designerul este cunoscut pentru colecțiile sale de lenjerie intima, cosmetice și parfumuri.

 

Cu toate acestea, compania lui vinde o mare varietate de produse, de la blugi pentru femei și bărbați, la poșete și genți, costume de baie, prosoape, lenjerii de pat, bijuterii și încălțăminte.

 

Clienții pot achiziționa, de asemenea, accesorii precum portofele, curele și ochelari de soare în diverse stiluri și culori.

Cine este Calvin Klein

Calvin Klein a studiat la Fashion Institute of Technology din New York și, după ce a absolvit în 1962, a plecat să lucreze ca ucenic la un producător de haine și costume din districtul de confecții din New York.

 

În 1968, când și-a deschis propria-i companie, industria modei din New York era într-o perioadă de cumpănă, întrucât pe atunci erau în mare vogă îmbrăcămintea hippie și fustele scurte.

 

Klein și-a propus să creeze obiecte vestimentare caracterizate de simplitate, care nu era apreciată la momentul respectiv. 

Cine este Calvin Klein

 În plus, avea un buget de doar 10.000 de dolari, așa că s-a limitat să producă cele mai simple haine.

 

Primul său magazin era situat într-un hotel din New York, deci nu e de mirare că nu a trecut mult timp până când hainele create de el au fost admirate de mii de oameni.

 

Paltoanele erau simple, dar la modă, așa că tinerii le-au iubit din prima clipă.

 

Dar, deși a fost remarcat la început pentru costume și paltoane, încet-încet a început să-și îndrepte atenția pe articolele sport.

Cine este Calvin Klein

Klein a fost primul designer care a câștigat trei premii consecutive Coty pentru îmbrăcăminte pentru femei, în anii 1973–1975, și a fost cel mai tânăr creator de modă ales vreodată la Coty Hall of Fame, în anul 1975.

 

El a descris filosofia sa de design ca fiind confecționarea „hainelor simple, confortabile, dar elegante, care nu au nimic supradimensionat sau extrem”.

 

Hainele sale erau relativ scumpe, dar elegante și ușor de purtat.

 

S-a spus că realizările sale reprezintă nu numai triumful mărcii sale specifice de stil clasic, ci și maturizarea industriei modei americane.

Cine este Calvin Klein

Cu toate acestea, poate mai mult decât pentru hainele sale, Klein a devenit faimos pentru reclamele lui.

 

Unele dintre ele au frizat scandalosul: o serie de reclame a prezentat-o ​​pe actrița adolescentă Brooke Shields cu o pereche de blugi, spunând că „nimic nu vine între mine și Calvinii mei”.

 

Publicitatea pentru lenjerie intimă a lui Klein - cu fotografii făcute de Herb Ritts și Bruce Weber și modele precum actorul Mark Wahlberg - a condus la poziționarea bărbaților ca obiecte sexuale.

 

Alte campanii publicitare controversate au fost lansate și pentru celebrul parfum Obsession.

Cine este Calvin Klein

În 2003, Klein și-a vândut compania către Phillips – Van Heusen, denumit ulterior PVH, printr-o tranzacție evaluată la aproximativ 430 de milioane de dolari.

 

După pensionare, în anul următor, omul de afaceri a fost discret cu viața sa privată și a avut foarte puține apariții publice.

 

În 2017, însă, a publicat ‘Calvin Klein’, o scriere despre cariera sa, care include fotografii și anecdote.

Made with Slides.com