Cum să alegi inspirat un model de ceas bărbătesc?

Indiferent de avansul tehnologic care ne ia pe sus și ne schimbă viața în atât de multe domenii, există în continuare un accesoriu care nu se demodează și rămâne mereu o alegere inteligentă: ceasul. Când vine vorba de un ceas bărbătesc, cu atât mai mult. Aceste ceasuri bărbați vor fi mereu accesorii plin de stil, rafinament și distincție, și nu doar dispozitive care arată ora.  

 

Ceasuri bărbați - idei de cumparare

 

Totuși, când vine momentul cumpărării de ceasuri pentru bărbați, nu toți suntem la fel de inspirați în alegerile noastre, fie că le cumpărăm pentru noi sau pentru a le oferi cadou. De ce trebuie să ții cont atunci când cauți un ceas bărbătesc?

Cum să alegi inspirat un model de ceas bărbătesc?

1. Nu cumpăra ceasuri bărbați ieftine

 

Nu alerga după chilipiruri. Un ceas te reprezintă, spune multe despre tine, e o completare a personalității tale. Nimeni nu vrea să fie perceput ”ieftin” sau nerafinat.

 

Așadar, dacă tot vrei să cumperi un ceas, fă o investiție în tine. Cu un ceas ieftin nu vei beneficia de calitate, durabilitate și fiabilitate și vei avea curând nevoie de un alt ceas, de data aceasta funcțional.

Cum să alegi inspirat un model de ceas bărbătesc?

2. Clasic, rotund, alegerea cu care nu dai greș

 

Încearcă să te orientezi spre ceasuri bărbați rotunde, modelul clasic de ceas bărbătesc. Chiar dacă pare neverosimil, aceste modele sunt mai rezistente la apă. În plus, dacă-l spargi, sunt mai ușor de înlocuit, deci mai ieftin de reparat.

 

La cele cu sticlă pătrată sau dreptunghiulară apar complicații, uneori nu se pot găsi sticle corespunzătoare care să se potrivească, reparația e mai scumpă și îmbinarea sticlei cu restul ceasului nu este la fel de ermetică.

 

Aici ai pentru referinta ceasuri pentru barbati idei si oferte

Cum să alegi inspirat un model de ceas bărbătesc?

3. „Stainless steel”. Întotdeauna!

 

Știi deja de celebra inscripție ”all stainless steel”. Oțelul inoxidabil este de preferat atunci când vine vorba de ceasuri bărbați.

 

Multe branduri, chiar și unele de top, folosesc la modelele lor capac din oțel sau ”stainless steel back” și bezel din alt material, iar asta duce la corodarea, din diferite motive (cum ar fi transpirația), a marginii de îmbinare dintre metale.

 

În acest fel, ceasul își pierde din rezistența la apă și, în plus, are un aspect dizgrațios. 

Cum să alegi inspirat un model de ceas bărbătesc?

4. Rezistența la apă, un aspect important

 

Pentru că suntem în mod curent în contact cu apa și este destul de frustrant să dai ceasul jos de câte ori te speli pe mâini, de exemplu, cel mai bine ar fi să cauți un ceas bărbătesc rezistent la apă până la o adâncime de cel puțin 100 metri și capac înșurubat.

 

Ceasuri bărbați - tips &trics

Cum să alegi inspirat un model de ceas bărbătesc?

5. Atenție mare la brățară

Acordă atenție deosebită și brățării (curelei).

Caută ceasuri bărbătești cărora să li se poată schimba foarte ușor brățara.

La unele ceasuri, schimbarea e destul de simplă, ieftină, ușoară, iar la altele trebuie să apelezi la producător sau la un ceasornicar versat.

Fii atent la butucii unde se montează brățara pe telescop, să nu fie foarte anevoioasă această operațiune.

E ca la o mașină: dacă e prea dificil de schimbat vreo piesă, vei găsi cu greu și pe cineva să o facă.