Sfaturi de urmat pentru întreținerea unei mașini de spălat

Pentru că mașina de spălat este un electrocasnic pe care ne dorim să îl avem pe termen lung, există o serie foarte practică de sfaturi care poate fi urmată pentru a ne asigura că știm cum să întreținem corect o mașină de spălat și, în consecință, să o avem cât mai mult timp după momentul achiziției. Te invit să citești următoarele reguli simple de îngrijire a unei mașini de spălat:

 

  1. Înainte de prima folosire, asigură-te că ai citit instrucțiunile din manualul mașinii de spălat. Pentru a te asigura că poți accesa oricând aceste informații, ține manualul la îndemână. Dacă la un moment dat te gândești să vinzi mașina de spălat, ai grijă să dai mai departe și acest manual.

Sfaturi de urmat pentru întreținerea unei mașini de spălat

2. Ai grijă cum montezi și fixezi mașina de spălat! În principiu, poziționarea unei mașini de spălat trebuie să țină cont de două reguli: să aibă acces la o sursă de apă și scurgere, să se afle într-un mediu accesibil. Dacă consideri că nu te descurci pe cont propriu cu montarea unei mașini de spălat, este indicat să apelezi la un specialist.

3. Respectă regulile de spălare: nu supraîncărca mașina (asigură-te că rămân mereu liberi circa 10 cm); asigură-te că știi exact care este recipientul pentru detergent/ balsam al mașinii;

4. Îngrijire pe termen lung: pentru a o menține în stare bună, trebuie să te asiguri că verifici regulat starea mașinii tale de spălat; Cele mai mari probleme ale unei mașini de spălat pot fi înghețul, condensul, acumularea de calcar, rugina, căderile de tensiune;

Sfaturi de urmat pentru întreținerea unei mașini de spălat

5. Curăță manual mașina de spălat cel puțin o dată la două luni, atât în interior, cât și în exterior; nu ai nevoie de mare lucru pentru acest lucru: o soluție din apă și detergent ar trebui să fie suficientă!

 

6. Întoarce hainele pe dos înainte să le pui la spălat, în special cele care au diverse imprimeuri sau nasturi; în funcție de tipul de țesături, separă hainele pentru o curățare eficientă; dacă ai anumite articole realizate din materiale foarte delicată, ai grijă ce detergent folosești și cu ce alte haine le pui la spălat.

 

Urmează aceste reguli pentru a te asigura că vei întreține corect mașina ta de spălat. Deși sunt sfaturi foarte ușor de urmat, mulți oameni uită sau preferă să ignore aceste aspecte. Durabilitatea și eficiența unei mașini de spălat vor depinde însă, în mare măsură, de respectarea acestora.

Made with Slides.com