MERCEDES-BENZ F 015

LUXURY IN MOTION

DE AUTONOME AUTO VOLGENS MERCEDES-BENZ

Net als alle grote autofabrikanten houdt het research en development team van Mercedes-Benz zich bezig met de auto van de toekomst.

Zij kwamen met de F 015. Hun visie op de autonome auto van 2030.

Het interieur

De vier stoelen kunnen 360 graden draaien. Zo kun je met elkaar praten, overleggen of ontspannen. 

Het interieur is strak, modern en overzichtelijk. Het stuur en de pedalen zijn nog wel aanwezig, maar meer voor noodsituaties.

Altijd online

In 2030 ben je op elk moment van de dag informatiegebruiker en dus online. In de deuren van de F 015 zitten computerschermen gebouwd . Hierop kan je internetten, werken en ontspannen. Het kijken van films, het luisteren van muziek en videovergaderen zijn ook mogelijk.  

Uiterlijk

Aan de buitenkant communiceert de autonome auto met zijn omgeving door middel van LED-lampen aan de voor- en achterkant. Deze informeren of waarschuwen, mocht dat nodig zijn. De F 015 maakt ook gebruik van akoestische mededelingen. Deze zitten er standaard in, maar kunnen ook ingesproken worden.

contact met de weg

Door een lasersysteem in de voorkant van de auto kan er contact gemaakt worden met de 'slimme weg'. De sensor pikt onder andere stopstrepen, zebrapaden en rijstroken op. Zo worden verkeersborden en tekens op en rond de weg overbodig. 

elektriciteit

De F 015 beweegt zich voort op een elektrisch hybride systeem met een totaal bereik van 1.100 kilometer. Hier komen nog eens ongeveer 200 kilometer, aangedreven door de batterij, bij. De auto kan zich ook ongeveer 900 kilometer voortbewegen via de elektriciteit van de brandstofcel .

De auto van de toekomst?

Bron foto's: Mercedes-Benz

                 Drew Philips