Conducerea vehiculelor pe 2 roti in conditii dificile

Conducerea unei motociclete pe timp de noapte, ceata sau in conditii de trafic intens sunt, fara doar si poate, cele mai mari provocari carora orice motociclist ar trebui sa fie in stare sa le faca fata.

Sa presupunem, insa, ca detii o motocicleta mai de veche. Pentru buna functionare a ei ai nevoie de multe, dintre care putem mentiona: spite roata originale comandate de la dealeri autorizati, cablu kilometraj schimbat si un acumulator moto nou. Ce poti face pentru a merge in siguranta in conditii dificile, la aceasta intrebare iti vom oferi cateva raspunsuri care iti vor fi de mare ajutor!

Spite roata UNIMOTORS dealer piese moto originale

Conducerea vehiculelor pe 2 roti in conditii dificile

O prima abilitate a oricarui motociclist trebuie sa fie anticiparea pericolelor si, mai mult decat atat, capacitatea de a efectua manevre de evitare a obstacolelor.           

Anticiparea este cea mai buna metoda pentru a evita situatiile periculoase. De aceea, daca ai abilitatea de a recunoaste o situatie periculoasa, te poti pregati din timp pentru evitarea pericolelor. Cea mai importanta abilitate este atentia distributiva, lucru care trebuie indreptat asupra a tot ceea ce se petrece in jurul tau, in momentul in care esti la mansa motocicletei! La observarea oricarui pericol eminent, obligatia ta ca motociclist este de a reduce viteza si de a planifica situatiile optime menite sa evite neprevazutul.

Anticiparea pericolelor

NU UITA: trebuie sa anticipezi cat de aproape este vehiculul din spate atunci cand franezi brusc dar si ce face cel din fata ta sau din lateral.

Conducerea vehiculelor pe 2 roti in conditii dificile

-    sa conduci cu viteza mai mica decat viteza cu care esti obisnuit ziua;

-    pastreaza distanta fata de vehiculele din fata si din spate. In felul acesta, vei avea mai mult timp de reactie.

RETINE: O distanta de 3-4 secunde iti asigura o conducere safe;

-     semnalizeaza din timp si franeaza mai inainte decat o faci de obicei;

-     nu depasi decat daca este necesar si nu inainte de a te asigura temenic daca pe sensul opus se afla vreun vehicul sau pieton

-    asigura-te ca poti fi identificat usor de catre toti ceilalti participanti la trafic

RETINE: mentine farurile si reflectorizantele curate si semnalizarile in perfecta stare de functionare;

-      atunci cand este cazul poarta vesta reflectorizanta;

Conducerea noaptea