Combinele frigorifice, de la necesitate la confort

Cu siguranță, alături de aparatul casnic la care gătim mâncarea, un frigider sau o combină frigorifică sunt la fel de prezente și de necesare într-un cămin. Spre deosebire de un frigider clasic, combinele frigorifice asigură un spațiu generos pentru păstrarea alimentelor congelate pe o perioadă mai lungă de timp. Ca și construcție, la modul general, acestea vin cu un frigider în partea de sus și cu un congelator în partea de jos ținând cont de faptul că la compartimentul de congelare se umblă mai rar.  Avem mai multe tipuri constructive de combine frigorifice. Cele de tip clasic, cu dezghețare automată a frigiderului și manuală a congelatorului și cele de tip NO FROST care asigură dezghețarea automată a celor două compartimente.

Gasiti combine frigorifice la eMAG acum la preturi atractive!

Care sunt avantajele și dezavantajele acestor două tipuri și care sunt criteriile după care le veți alege?

Iată câteva sfaturi:

în primul rând veți ține seama de spațiul avut la dispoziție,

mai ales când vine vorba de înălțimea acestuia.

Apoi puteți alege, în funcție de numărul membrilor din familie,

o combină cu două uși (gen șifonier), cu un congelator mai mare sau cu funcții suplimentare.
Dacă vorbim de combine frigorifice clasice, acestea au un preț de achiziție mai mic,

volum interior mai mare la aceleași dimensiuni exterioare și consum de energie mai mic la același volum interior util. În schimb întreținerea acestora e puțin mai dificilă având în vedere dezghețarea manuală a congelatorului și depunerile de gheață apărute în timp în același compartiment.
 

Combinele frigorifice, de la necesitate la confort

Dacă ne orientăm spre combine frigorifice No Frost trebuie să știm că tipurile mai noi au circuit de răcire separat, atât pentru frigider cât și pentru congelator. Întreținerea este mai ușoară datorită faptului că nu mai există depuneri de gheață, temperatura poate fi setată mai exact în cele două compartimente. În schimb prețul este mai mare, consumul de electricitate crescut iar volumul interior este mai mic din cauza sistemului NO FROST utilizat. Comandati si dvs combine frigorifice direct la domiciliu - emag.ro
 
Alte aspecte demne de luat în seamă pentru alegerea unei combine frigorifice sunt cele legate de spațiul dedicat frigiderului și congelatorului. Avem de ales între congelatoate cu trei sau cu patru sertare sau cu frigider cu un volum mai mare sau mai mic. Compartimentarea frigiderului este și ea diferită și va trebui să alegeți în funcție de natura alimentelor pe care le veți păstra. De obicei acest spațiu este adaptabil prin reașezarea rafturilor pe diferite nivele.

Consumul de energie electrică este un alt factor de care puteți ține seama în alegerea unei combine frigorifice. Cele mai multe tipuri sunt cele A+ dar vârfurile de gamă sunt deja cu A+++. Este adevărat că diferențele sunt de doar câțiva Kw pe an dar în timp aceasta se cunoaște în buget. La fel de important este nivelul de zgomot al unei combine frigorifice. În general, media este de 43 de decibeli însă cele mai noi tipuri au coborât sun 40 de decibeli iar asta se simte dacă combina este amplasată într-o bucătărie ,,open-space”. Aceste informații, despre consum și nivel de zgomot, le găsiți, de obicei, pe ușa combinei frigorifice.

Combinele frigorifice, de la necesitate la confort


Este adevărat că aveți și alte opțiuni la alegerea de combine frigorifice.

Sistemul de congelare rapidă sau oprirea temporară fie a frigiderului, fie a congelatorului sau sistemul ECO, cel care optimizează automat consumul de energie, suficient pentru păstrarea alimentelor în siguranță.

Cele mai avansate modele de combine frigorifice au în dotare filtre de aer pentru reținerea mirosurilor și a bacteriilor, tratamente antibacteriene pentru garniturile de etanșare,, senzor de umiditate în compartimentul dedicat fructelor și legumelor, spațiu tip ,,zero grade” pentru păstrarea alimentelor refrigerate, dispozitiv furnizare apă rece în exterior, etc.

Apoi materialul din care sunt construite, cele mai scumpe fiind din oțel inox, sau culorile diferite de albul clasic.

Made with Slides.com