Folosirea fluturasilor publicitari ca strategie rodnica de marketing are drept rezultat un mod eficient de a promova o afacere in afara mediului online, realizata cu preponderenta la nivel local.
Produsele de promovare care constau in crearea si imprimarea de flyere sunt practic niste instrumente inteligente de marketing ce au fost utilizate cu mult inainte de aparitia comertului electronic.
Template-ul de flyere poate fi realizat chiar de catre tine, in colaborare cu membrii echipei de marketing.
Daca nu, poti apela cu incredere la sfaturile si consilierea unei echipe care beneficiaza de aportul unui tipar digital sau offset, cum sunt cei de la e-flyere.
Daca template-ul fluturasului publicat este rodul muncii si a efortului creator al departamentului de marketing, coroborat si cu sfaturile unei tipografii cu o vasta experienta pe piata materialelor publicitare, procesul pregatirii fluturasilor in vederea imprimarii trebuie sa tina cont de o serie de pasi.
Iata, mai jos, care sunt acei pasi ai pregatirii versiunii de flyere electronice in vederea imprimarii si distribuirii lor!
In primul rand, oricare ar fi programul de grafica in care lucrezi, recomandarea numarul unu a expertilor vizeaza respectarea tehnicilor si sfaturilor rezultate din modelele si posibilitatile de finisare disponibile pe site-ul topografiei. Pe masura ce redactezi modelul preferat, iti va fi mult mai usor sa ajungi la modelul personalizat pe care il tintesti si vei pierde mai putin timp decat daca ai redacta un model de flyer de la zero!
In cazul in care decizi sa folosesti unul dintre template-urile disponibile pe site-ul de prezentare a companiei, este de preferat sa ascunzi layer-ul pe care template-ul este plasat.
Culorile utilizate trebuie sa fie obligatoriu CMYK. In caz contrar, acestea vor fi convertite automat in acest format inainte de printare. Conversia aceasta poate crea cateva diferente semnificative fata de culoarea originala, care poate face ca flyer-ul sa fie mai putin atractiv.
Flyer-ul poate contine imagini in format bitmap incluse în document care sa fie în format CMYK (cele color) sau grayscale (cele alb-negru), iar rezolutia sa aiba 300 dpi la o scalare de 100%.
De asemenea, fonturile se vor converti la curbe sau vor fi incluse in document (embedded), in vederea realizarii unei dispuneri grafice echilibrate si optime in pagina.
Tipuri de fisiere ready to print
Inainte de a transmite comanda pentru flyere, un ultim aspect de luat in calcul il constituie salvarea template-ului in format compatibil cu tiparul offset sau digital.
Tipurile de fisiere acceptabile pentru print au urmatoarele extensii:
Fisierele de acest tip vor fi insotite de fonturi si linkurile (imaginile) folosite in document;
De remarcat ca lista de fata poate suferi modificari in functie de compatibilitatea tiparului cu modelul transmis.
De aceea, este foarte important sa va asigurati ca extensia in care veti trimite draftul de flyere poate fi imprimata!