BIKE

 

Vision: Bemötande i världsklass

Visionen om ett bemötande i världsklass

= social hållbarhet:

 

"Social hållbarhet är av avgörande betydelse för det demokratiska samhället och är helt nödvändig ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Ett socialt hållbart samhälle tål påfrestningar, är anpassningsbart och förändringsbenäget (resilient)."

- Folkhälsomyndigheten

Social hållbarhet:

 

Människors välbefinnande

Rättigheter

Rättvisa / Makt

Individens behov

 

"Ett socialt hållbart samhälle är ett jämställt och jämlikt samhälle där människor lever ett gott liv med god hälsa, utan orättfärdiga skillnader. Ett samhälle med hög tolerans där människors lika värde står i centrum, vilket kräver att människor känner tillit och förtroende till varandra och är delaktiga i samhällsutvecklingen."

- Folkhälsomyndigheten

Grupper behöver ett VARFÖR

och gemensamma upplevelser.

 

Vårt förslag är att vi fortbildar oss i:

Vad betyder ett socialt hållbart arbetssätt för oss?

 

Vägen till social hållbarhet

av Nima Sanadaji

Utgå från en gemensam text

eller upplevelse

 

I tider av oro och hopplöshet så ska skolan

vara en trygg plats i våra elevers liv.

 

Där ser vi att våra olika funktioner har en roll att spela.

 

Hur?

 

Biblioteksråd

Tillgänglighetsvandring

Trygga vuxna

Gott bemötande

Genom kunskap om varandras professioner kan vi samarbeta över våra beröringspunkter och hjälpas åt att sluta upp där behov av stöd finns.

Att titta igenom våra delar utifrån ett bemötande, tillgänglighets- och hållbarhetsperspektiv kan vara en bra uppföljning.

Här kan vi koppla in våra styrdokument

och de strategiska områdena.

 

Växa för framtiden

Sandvikens kommun växer och utvecklas för att bli 50 000 invånare, en ambition för att skapa goda framtidsutsikter. Vi säkerställer välfärden för kommande generationer. Här byggs fler bostäder, vi utvecklar våra tjänster, välkomnar företagande och erbjuder ett rikt utbud av kultur och fritidsaktiviteter.

Sandviken är en kommun som blomstrar där invånare, organisationer och företagare välkomnas till delaktighet och ansvar i utformningen av hur kommunen växer.

 

Minskad klimatpåverkan

Vi tar ansvar för klimatet, värnar vår planet och arbetar för att vara klimatneutrala år 2030. Det gör vi genom att bland annat minska utsläpp av växthusgaser och jobba cirkulärt, vi återanvänder och återvinner klimatsmart.
Det är väsentligt att alla är med och bidrar till klimatomställningen för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle.

 

Utbildning som gör skillnad

Utbildning är avgörande för möjligheten att få ett bra och meningsfullt liv. Alla barn och elever utmanas i sitt lärande för att utveckla sina förmågor inför framtida studier och yrkesval.

Det är viktigt att alla barn och elever oavsett ålder erhåller en trygg och kvalitativ utbildning. Kunskap och färdigheter stärker vår sammanhållning, vår framtidstro och vår demokrati.

 

En kommun att trivas i – bra livsmiljö

Sandvikens kommun är en attraktiv kommun att leva, verka och bo i under hela livet. Ett socialt hållbart samhälle som står för allas lika värde och värnar den demokratiska processen. Det handlar om att vi tillsammans skapar trygga bostadsmiljöer, bra uppväxtvillkor och ett rikt kultur- och fritidsliv.
Vi tar vårt samhällsuppdrag på allvar med medarbetare som är motiverade och kreativa. Tillsammans med invånarna skapas förutsättningar för kommunens utveckling.

Desk

By Bessemerbiblioteket

Desk

  • 20