RocketDev
A simple man
De prea multe ori, noii proprietari au o primă experiență proastă cu primul lor acvariu și ajung să renunțe, aproape înainte de a începe. A lua în considerare acești factori de bază va ajuta potențialii noi proprietari de acvarii să evite capcanele comune. Chiar și pentru proprietarul experimentat al unui acvariu, planificarea este o idee bună.
Două dintre cele mai importante și de bază probleme de luat în considerare la înființarea unui nou acvariu emag.ro sunt costul și dimensiunea. În ambele cazuri, oamenii subestimează de obicei ceea ce este necesar și pot face compromisuri care cauzează probleme mai târziu.
Cheltuielile includ acvariul și suportul, capacul și lumina, încălzitorul, filtrul, pietrișul, decorațiunile, tratarea apei, plasa și consumabilele. Toate acestea pe lângă pești, precum și mâncarea lor. Faceți o listă de verificare amănunțită și mergeți online sau la un magazin de animale de companie, apoi scrieți costurile pentru toate articolele care vă interesează. Stabiliți care este costul dvs. de bază, înainte de a lua decizia. Ați putea fi surprins să vedeți care este costul total real.
O altă opțiune este să căutați echipamente uzate. Rețineți că acvariile uzate pot avea scurgeri, iar încălzitoarele sau filtrele pot să nu funcționeze deloc și este dificil să le testați înainte de a cumpăra.
Așadar, puneți întrebări în avans și nu plătiți mai mult de 50% din prețul inițial. Nu vă fie prea frică de acvariile sau decorațiunile murdare, deoarece acestea pot fi curățate destul de ușor. Cu toate acestea, zgârieturile și fisurile nu pot fi remediate, deci verificați îndeaproape echipamentele uzate, pentru a nu se deteriora.
Evitați rezervoarele sub 38 L, dacă sunteți pentru prima dată proprietar de acvariu. Acvariile mici sunt mult mai dificil de gestionat decât cele mai mari, deoarece toxinele se pot acumula foarte repede în volumul mic de apă. Schimbările de temperatură și schimbările chimice ale apei pot apărea, de asemenea, foarte repede, atunci când există doar câțiva litri de apă.
Rețineți că un acvariu mai mare de 55 litri va cântări mai mult de 90 kg, atunci când este umplut și ar trebui așezat pe un suport, mai degrabă decât pe un raft sau birou. De asemenea, veți avea nevoie de un loc unde să puneți acvariul, care nu se află în lumina directă a soarelui sau să fie supus la curenți sau la temperaturi extreme, care ar putea dăuna peștilor.
Locația trebuie să fie, de asemenea, capabilă să se ude din când în când. Efectuarea întreținerii, adăugarea sau îndepărtarea peștilor și a altor obiecte din rezervor va stropi apă în jurul rezervorului. Așadar, țineți cont de asta, dacă vă gândiți să păstrați un rezervor pe un birou sau peste un raft de cărți sau alte articole care s-ar putea uda.
În cele din urmă, fiți realist cu privire la mărimea și numărul peștilor pe care doriți să îi păstrați. Acestea vor determina dimensiunea acvariului, ceea ce afectează în cele din urmă spațiul de care veți avea nevoie pentru a-l găzdui. Chiar dacă alegeți un rezervor mai mare, începeți cu câțiva pești mici, ușor de îngrijit. Pe măsură ce câștigați experiență, puteți adăuga pești mai provocatori.
Pe scurt, atunci când începeți pentru prima dată, gândiți-vă la dimensiunea rezervorului și la numărul mic de pești. Planificați înainte de a cumpăra echipamente sau pești și veți avea șanse mari de succes.
By RocketDev
De prea multe ori, noii proprietari au o primă experiență proastă cu primul lor acvariu și ajung să renunțe, aproape înainte de a începe. A lua în considerare acești factori de bază va ajuta potențialii noi proprietari de acvarii să evite capcanele comune. Chiar și pentru proprietarul experimentat al unui acvariu, planificarea este o idee bună.