Simona Teodorescu
Pasionata de IT si tehnologii. Sa vedem ce ne astepta in viitorul apropiat!
Drept urmare se naște întrebarea: ce puteți face în tot acest timp? Dacă aruncați o privire în jur, veți descoperi că puteți face chiar multe. Începând de la a citi o carte în liniște deplină, la a folosi frigiderul si plita pe gaz pentru a găti mâncăruri simple. Dacă plecați de acasă cu o boxă Bluetooth, veți putea asculta albumele preferate fără să fiți deranjați de vecini sau notificări. Vă puteți trezi la răsărit și bea cafeaua cu o priveliște pe care orașul nu are cum să v-o ofere.
Curele de dezintoxicare ocupă pagini întregi în revistele și site-urile de specialitate. Sucuri, alimente și suplimente alimentare, toate îmbrăcate într-un ambalaj-minune. Chiar dacă mitul dezintoxicării este pus la îndoială de către doctori, există un alt tip de care ar trebui să ținem cont: dezintoxicarea prin deconectarea de la cotidian.
Gândiți-vă la câte semnale suntem supuși în fiecare zi și faceți o deosebire față de ceea ce se întâmpla în urmă cu 20 de ani. La vremea respectivă aveam o oră la care știam că apar știrile, anumite intervale la care știam că avem divertisment la televizor. Ce făceam cu restul timpului? Observam că există și o altă lume în afară de cea pe care o vedem pe un ecran.
Tocmai de aceea, deconectările de cotidian au devenit o dorință a celor care, în mod normal, sunt supuși unor mari cantități de stres. Astfel, unitățile de cazare cu căutare din ce în ce mai mare sunt și cele care prezintă elemente rustice pregnante.
Modernismul birourilor se vrea a fi înlocuit cu tradiționalismul construcțiilor de altădată, păstrând totuși un minim de confort. Un frigider, o plită pe gaz, apă curentă, încălzire tradițională și hectare întregi de priveliște neperturbată de clădiri de birouri. Acestea ar fi, pe scurt, elementele care ar asigura o deconectare de cotidian de succes.
Conexiunea la internet este iar un lux modern de care ar fi bine să vă lipsiți pe cât posibil într-o astfel de escapadă. Chiar dacă unitățile de cazare vă oferă o rețea wireless, noi vă recomandăm să o evitați. Dacă datele mobile nu au un semnal puternic în zonă, cu atât mai bine.
Zilnic suntem înconjurați de gadget-uri pe care le golim rapid de baterie. Din fericire pentru ele, în fiecare seară le putem pune la încărcat, astfel încât să le folosim din nou a doua zi. Din păcate pentru noi, bateriile din interiorul nostru nu se reîncarcă cu un simplu somn. Cel puțin nu la capacitate deplină.
Paradoxal, deconectarea de la cotidian ne încarcă cel mai bine bateriile!
By Simona Teodorescu
Pasionata de IT si tehnologii. Sa vedem ce ne astepta in viitorul apropiat!