Vestimentatia

Vestimentatia de zi cu zi -oglinda a stilului personal

Moda, prin natura sa, a devenit, pentru unii, un adevărat stil de viaţă. Trăim într-o societate care pune mare preţ pe aspectul fizic. 

Prima impresie contează şi, cu toate că nu suntem obligate să respectăm regulile vestimentare trasate de către designerii celebri, purtăm haine în fiecare zi, le accesorizăm după bunul plac şi ne conturăm o anumită imagine în societate. 

Nu ţinem întotdeauna cont de anumite reguli, însă ne lăsăm inspirate de noutăţile apărute în domeniu care, în mod mai mult sau mai puţin conştient, devin parte din viaţa noastră.

Vestimentatia vorbeste despre tine !

Vestimentatia transmite mesaje despre felul in care te comporti, gandesti, desprepersonalitatea ta. Vestimentatia are un limbaj propriu, iar mesajul pe care il transmite ea celordin jur este unul deosebit de complex. Opriti-va si uiti-va in oglinda. Analizati cu atentie cu ceeace sunteti imbracat, ceea ce purtati. 

Atunci cand aveti puse acele haine, v-ati gandit vreo clipa la  mesajul pe care il transmit ele? 

V-ati gandit ca pot scoate in evidenta statutul  financiar,cercul social in care se invirte persoana, personalitatea pe care o are, educatia pe care a primit-o, si, dece nu, starea sufleteasca la momentul respective. Foarte putini se gandesc la aceste aspecte. Insa,oricat de ciudat ar parea, exact asta spun hainele despre persoana. Pot transmite celor din jurmesajul pe care aceasta doreste ca cei din jur sa il perceapa. Tot ceea de trebuie de facut este saaveti grija cu ce anume va imbracati !

Dezordinea in tinuta e cel mai bun certificat de rea crestere. Un om cu bun simt si cu bunaeducatie nu va putea umbla niciodata cu hainele mototolite, descusute sau fara nasturi. El va gasi totdeauna modalitatea de a-si orandui imbracamintea, pentru a aparea in lume intr-o tinutademna si corecta.

Hainele pe care le poarta oamenii pot afecta starea de spirit si modul in care acestia seidentifica cu sine. Imbracamintea noastra de zi cu zi ne poate influenta imaginea de sine, fie inmod pozitiv, fie negativ, avand efect de atenuare a complexelor legate de propria infatisare, oride accentuare a acestora.

Explicatia acestui fapt rezida in simbolismul cultural al hainelor. Desila inceput acestea aveau doar rolul de a proteja impotriva frigului, ulterior, odata cudiversificarea si dezvoltarea culturala, au devenit mijloace de afirmare a statutului social, obiectede infrumusetare si, nu in ultimul rand, un mod de a ne proteja de privirile celorlalti, ascunzandimperfectiunile si evidentiind atuurile

Hainele pot oferi o alta identitate. Astazi, obiectele vestimentare cele mai variate audevenit intr-o atat de mare masura parte integranta din viata noastra, incat au ajuns sa se integreze psihismului persoanelor umane, nu numai ca fiind indispensabile pentru a ne proteja,atat fizic, cat si psihic, ci ca o veritabila prelungire a personalitatii si caracterului celui ce le poarta.

Astfel, modul in care o persoana se imbraca poate afecta nu numai imaginea de sine aacesteia, ci si felul in care va fi tratata de catre ceilalti, deoarece oamenii obisnuiesc sa isi judece  deseori semenii dupa felul in care se imbraca. In plus, hainele ne ofera o identitate, ne potschimba dispozitia proprie, cat si pe a celor din jur si ne modeleaza chiar comportamentul siatitudinea in societate

O ţinută cu stil, atent selectată şi accesorizată pe măsură poate face minuni, motiv pentru care o zi nu  poate începe altfel decât cu un zâmbet pe buze şi haine pe măsura atitudinii pozitive şi a stilului personal!

Grupa 4

Saracut Tabita

Bucur Bianca

Secan Diana

Pascalau Emilia

Gansca Sorina

Neag Emilia

Vestimentatia

By Angela Bucur

Vestimentatia

  • 468