Fördelarna med Wordpress som CMS

Onlinepresentation


av Fredrik Bergström iBEE Media Solution

 

- wp-webbdagarna 2021-03-17

Wordpress

Wordpress är ett innehållshanteringssystem, enklare sagt ett verktyg/program, där du kan bygga din hemsida. Många kallar det även CMS från engelskans Content Management System. Wordpress skapades 2003 och var då ett bloggsystem. Genom åren växte det till att bli ett system kombinerat för att skapa hemsida och blogg.

Enkelt att använda

Då Wordpress är ett CMS är det ett enkelt verktyg att använda sig av. Det har en klipp och klistra-funktion som gör att du inte behöver kunna kodning för att skapa din hemsida. Detta gör att alla inom företaget kan hjälpas åt med att hålla hemsidan uppdaterad.

Populärt och etablerat

Wordpress är ett system som funnits länge på marknaden och är idag ett av de mest använda CMS-systemen för att skapa hemsidor. Detta gör att de är väl etablerade och utvecklas i takt med marknaden.

Användarvänligt och lättillgängligt

Med flera års erfarenhet och en hög takt i att följa med i utvecklingen är Wordpress mycket användarvänligt. De har dessutom skapat möjlighet för användaren att uppdatera och hantera sin hemsida från en surfplatta eller mobil. Wordpress är därmed lättillgängligt oavsett var du än befinner dig.

Flexibelt med utbyggnadsmöjligheter och kodning

Den mer avancerade användaren kan ha full kontroll över sin hemsida då Wordpress ger möjligheten att designa även med kodning. Det finns också mängder med tillägg (plugins) som gör att du kan bredda och bygga ut din hemsida utan gränser.

Anpassningsbart

Med en stor bredd på funktioner och möjligheter är Wordpress ett CMS som passar både för den enskilda individen, små företag eller de större bjässarna. Du kan växa i din marknad och position utan att behöva byta plattform.

Sökoptimering

En snygg hemsida betyder ingenting om du inte syns på Google. Detta är ett faktum i dagens digitala värld. Med Wordpress kan du enkelt jobba med sökoptimeringen och dessutom använda dig av olika tillägg (plugins) som ökar synligheten ännu mer.

Webbshop och blogg

Wordpress skapades som ett bloggsystem och har kvar denna funktion i systemet. Du kan dessutom skapa en webbshop och sälja produkter. Återigen ger systemet dig den bredd du behöver.

Wordpress

Fördelar med Wordpress

By Fredrik Bergström