Cum să cumperi un multicooker

Dacă ai nevoie de un aparat în bucătărie care poate fie să funcționeze sub presiune pentru o masă în ultimul minut, sau să te ajute să pregătești pentru o cină preconizată și plină de viață, atunci sigur aveți nevoie de un multicooker.

 

Un fel de aragaz multifuncțional, care poate găti lent, cât și sub presiune, ce va economisi timp și îți va oferi opțiuni de gătit versatile.

 

Iată care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când cumperi un multicooker:

 

Siguranță

În 2017, Aldi a vândut un multicooker defect, care a explodat, iar cel puțin șase persoane au suferit arsuri de gradul 2 și 3. Pentru a te asigura că multicooker-ul este sigur în timpul modului de gătit sub presiune, este important să cauți un capac de blocare care să aibă mai mult de un mecanism de blocare. Este mult mai sigur decât unul care se răsucește pur și simplu.

Cum să cumperi un multicooker

Capacitate

Majoritatea modelelor au o capacitate pretinsă între 4-6L. Deci vei putea găti mai mult de două porții odată.

 

Supapa de eliberare a aburului

Când utilizați setarea aparatului sub presiune, este important ca modelul să aibă o supapă de eliberare a aburului pe care să o poți întoarce manual pentru a elibera aburul la sfârșitul gătitului.

 

Setări de presiune

Setări diferite de presiune îți permit să ajustezi timpul necesar pentru a găti diferite feluri de mâncare. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât timpul de gătire este mai rapid. Dar nu uita: cu cât timpul de gătit este mai lung, cu atât aroma este mai intensă.

Cum să cumperi un multicooker

Timpi de gătit

 

Timpii de gătit preprogramati fac utilizarea multicooker-ului și mai simplă. Unele modele au setări preprogramate pentru diferite tipuri de alimente, de exemplu pentru orez, carne, legume etc.

 

Controale

 

Caută indicatoare luminoase și un comutator de control ușor de accesat și marcat clar.

 

Exterior

 

Studiază cu atenție exteriorul aparatului, pentru o curățare rapidă. Ar trebui să nu existe fisuri sau crăpături în care să poată rămâne blocată mâncarea.

Cum să cumperi un multicooker

Curățare

Fiecare parte trebuie să fie ușor de dezasamblat și de curățat, apoi de reasamblat. Toate capacele aragazului cu presiune au nevoie de efort suplimentar pentru curățarea după fiecare utilizare, pentru a asigura o utilizare optimă și sigură. De asemenea, reține că exteriorul din oțel inoxidabil necesită mai mult timp pentru curățare.

 

Temporizator

Un multicooker cu cronometru este la îndemână, deoarece ține cont de timpul pe care mâncarea îl petrece în aparat și te avertizează atunci când procesul este terminat.

 

Setare automată

Setările automate de temperatură pot fi utile pentru momentele în care lași multicooker-ul să își facă treaba singur, fie când ești la serviciu, sau pur și simplu ocupat cu alte activități în casă.

Cum să cumperi un multicooker

Setare automată

 Acestea pot fi folosite, de exemplu, dacă gătești un preparat ce începe la o setare mai înaltă, pentru a duce mâncarea la o temperatură mai mare și apoi trece la temperatură scăzută pentru timpul de gătire rămas.

 

Funcția aburire și încălzire

Modelele cu caracteristici suplimentare precum aburul și încălzirea adăuga versatilitate.

 

Indicatori de linie de umplere maximă

Multicookerele vin, în general, cu indicatori care arată cât trebuie umplute. Urmează acești indicatori și nu îl supraumple, pentru a evita accidentele.

Cum să cumperi un multicooker

By Emi

Cum să cumperi un multicooker

Cum să cumperi un multicooker: Iată care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când cumperi un multicooker. Dacă ai nevoie de un aparat în bucătărie care poate fie să funcționeze sub presiune pentru o masă în ultimul minut, sau să te ajute să pregătești pentru o cină preconizată și plină de viață, atunci sigur aveți nevoie de un multicooker. #multicooker

  • 443