Pentru ce se folosesc ciorapii compresivi?

Ciorapii de compresie sunt un tip de articole medicale care pot oferi multe beneficii persoanelor cu diferite afecțiuni medicale, sau care au locuri de muncă care necesită o poziție prelungită în picioare sau în șezut. Acești ciorapi compresivi sunt concepute pentru a aplica presiune pe picioare, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și la prevenirea acumulării sângelui în vene.
Acești ciorapi compresivi funcționează prin aplicarea unei presiuni asupra picioarelor, ceea ce ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și la prevenirea acumulării sângelui în vene. Această presiune ajută, de asemenea, la reducerea diametrului venelor, ceea ce poate ajuta la atenuarea simptomelor precum durerea, umflarea și oboseala picioarelor.


Acești tipuri de ciorapi compresivi pot fi purtați pentru o varietate de durată de timp, în funcție de nevoile și condițiilor de sănătate a persoanelor care trebuie să le poarte. Unii oameni poartă ciorapi compresivi toată ziua, în timp ce alții îi poartă doar în timpul unor activități specifice, cum ar fi exercițiile fizice sau la muncă. Este important să urmați instrucțiunile furnizate de producător sau de furnizorul de servicii medicale pentru a vă asigura că acești ciorapi compresivi sunt utilizați corect.
În timp ce acești ciorapi compresivi pot oferi multe beneficii, ei nu sunt potriviți pentru toată lumea. Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi boala arterială, nu ar trebui să poarte ciorapi compresivi fără a se consulta mai întâi cu furnizorul lor de asistență medicală. În plus, acești ciorapi compresivi nu trebuie purtați dacă sunt prea strâmți sau incomozi, deoarece acest lucru poate cauza probleme suplimentare de sănătate.
Dacă vă gândiți să utilizați ciorapi compresivi, asigurați-vă că vă consultați cu furnizorul de asistență medicală pentru a determina dacă aceștia sunt potriviți nevoilor dumneavoastră individuale.

Cele mai bune orteze genunchi

Genunchiul unui om este alcătuit din oase, cartilaj, ligamente, tendoane și mușchi. Cu o gamă considerabilă de mișcare, articulația genunchiului poate suporta multă greutate. Cu toate acestea, structurile din genunchi pot fi deteriorate sau dislocate. Genunchiul dumneavoastră poate fi rănit din cauza unei lovituri intense în timpul activităților fizice zilnice.
Atunci când ați suferit o leziune, chiar mai severă la nivelul genunchiului este recomandat folosirea unei orteză genunchi.Tipurile de orteză genunchi variază în funcție de funcția și nivelul de sprijin. În timp ce unele orteză genunchi sunt concepute pentru a proteja genunchiul pentru a preveni deteriorarea, alte tipuri de orteză genunchi susțin genunchiul pentru a controla durerea și inflamația. Pacienții pot profita la maximum de beneficiile unei orteză genunchi atunci când încearcă să stabilizeze un genunchi predispus la răni sau când imobilizează genunchiul pentru a optimiza vindecarea după o accidentare sau chiar după o intervenție chirurgicală.


Pentru a găsi o orteză genunchi care funcționează și se va potrivi cel mai bine pentru dumneavoastră, trebuie să cereți sfatul unui medic sau unui kinetoterapeut. Profesioniștii vă vor cunoaște cel mai bine accidentarea și ei vă vor recomanda utilizarea unei orteză genunchi.
O orteză genunchi ar trebui să se simtă confortabil și să ofere un nivel de sprijin mare.
Totodată este important că o orteză de genunchi se poate folosii numai o perioadă de timp. Urmați recomandările medicului dumneavoastră și consultați-l înainte de a mări sau a reduce timpul de purtare. Există factori suplimentari de luat în considerare atunci când stabiliți cât timp ar trebui să purtați o orteză genunchi în fiecare zi, pentru a evita riscul de accidentare sau a risca timpul de vindecare.

Ciorapi compresivi

By blaszlo

Ciorapi compresivi

  • 72