Rochia potrivită în funcție de ocazie

Așa cum îi spune și denumirea, o rochie de ocazie trebuie aleasă specific pentru evenimentul la care este purtată.

 

A purta vestimentația corespunzătoare pentru locul și situația în care te afli este, în primul rand, un semn de respect față de propria persoană.

 

În articolul de față, îți vom propune câteva recomandări pentru alegerea rochiei potrivite în funcție de contextul în care te afli. Informațiile îți vor fi cu siguranță utile, așa că îți dorim lectură plăcută în continuare și... multă inspirație!

Rochia potrivită în funcție de ocazie

 A avea sau a nu avea stil?

Aceasta este întrebarea sau poate doar una dintre ele. Stilul trebuie să te însoțească permanent, chiar și la o nuntă.

O rochie de ocazie potrivită pentru evenimentul în cauză trebuie să fie suficient de sofisticată și să îți pună în valoare corpul. Atenție! Înainte să discutăm despre alte aspecte, îți prezentăm regula de aur: niciodată nu purta alb la o nuntă! Asta doar dacă nu ești chiar tu mireasa!

Alege, însă, orice altă nuanță în funcție de look-ul final pe care vrei să îl obții. Pentru un etern glam, clasicele nuanțe de negru, roșu, verde smarald nu te vor dezamăgi, fiind și foarte ușor de asortat cu alte accesorii.

Rochia potrivită în funcție de ocazie

Dacă te simți mai îndrăzneață și vrei să adopți un look cool, alege o rochie de ocazie în culori precum verde lime, fuchsia sau albastru electric.

Alegerea nu te va face să treci neobservată și te va face, cu siguranță, să te simți bine! Încă o mică sugestie, pentru orice rochie de ocazie, aranjează-ți părul cât mai spectaculos pentru a–ți desăvârși aspectul.

Pentru evenimentele cu tematică impusă, alegerea unei rochii de ocazie este ceva mai ușor de luat. Astfel, pentru o petrecere cu temă retro, o rochie de ocazie potrivită este clasica look-urilor pin-up: cu bretele late și decolteu în formă de inimă, iar în partea de jos să îți marcheze talia și să fie evazată.

Rochia potrivită în funcție de ocazie

În ceea ce privește print-ul materialului, o rochie de ocazie cu buline este alegerea cea mai nimerită!

Aspectul vintage poate fi ușor de obținut purtând coafura potrivită. Buclele mari sunt potrivite în acest sens sau părul foarte creț, tip afro, te va salva în această situație.

Totodată, clasicul ruj roșu și eyeliner negru sunt tot ce ai nevoie pentru un look retro desăvârșit.

Ne adresăm acum domnișoarelor și vom discuta despre rochia de ocazie pentru balul de absolvire.

Desigur, ne dorim aceeași apariție elegantă și rafinată ca și în cazul altor evenimente, mai ales că balul de absolvire este unic în viața fiecăreia. 

Rochia potrivită în funcție de ocazie

Ei bine, o rochie de ocazie potrivită acestui context ar fi ceva mai ușor de ales deoarece poți da frâu liber creativității.

 

Alege o rochie de ocazie în nuanțe de maro, cu inserții strălucitoare pentru un strop de mister.

Forma rochiei rămâne la alegerea ta, însă poți opta pentru o rochie mulată, pe corp sau una diafană, până deasupra genunchilor.

Asortează acestă rochie de ocazie cu o pereche de sandale cu barete fine în nuanțe cărămizii, aurii sau chiar mov.

Întotdeauna nuanțele maronii și cele de mov au fost cele mai bune prietene!

Rochia potrivită în funcție de ocazie

De asemenea, o rochie de ocazie pentru o apariție spectaculoasă la bal poate fi și o rochie tip prințesă. Exact!

Vorbim despre acele rochii vaporoase, cu partea de jos din tulle foarte bogat.

În ceea ce privește culorile potrivite, poți desăvârși look-ul de prințesă alegând un nude rozaliu sau un albastru azuriu. Vei fi o apariție feminină și cu siguranță vei atrage privirile tuturor!

Magazinele oferă diverse modele de rochii de ocazie și totuși este destul de dificil să îți găsești ceva perfect pentru măsurile și forma corpului tău.

Fiind un eveniment important, nu ne permitem să arătăm neîngrijit, astfel că rochia aleasă trebuie să ne îmbrace la fel de frumos precum pantoful Cenușăresei.

Rochia potrivită în funcție de ocazie

 

În cazul în care ai găsit rochia ideală, dar care este prea largă la bust sau mai trebuie finisată, interesează-te la un alterier de croitorie dacă poate fi puțin ajustată pentru corpul tău.

 

În orice caz, nu te teme niciodată să apelezi la o croitoreasă pricepută și să îți creezi chiar tu propriul model de rochii de ocazie! 

Rochia potrivită în funcție de ocazie

By Emi

Rochia potrivită în funcție de ocazie

O rochie de ocazie trebuie aleasă specific pentru evenimentul la care este purtată. A purta vestimentația corespunzătoare pentru locul și situația în care te afli este, în primul rand, un semn de respect față de propria persoană.

  • 505