Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Pentru câini și alte animale de companie, jucăriile nu sunt un lux, ci o necesitate.

 

Jucăriile sunt importante pentru bunăstarea câinelui dvs. Acestea ajută la combaterea plictiselii atunci când trebuie să vă lăsați câinele acasă și oferă confort atunci când se simte anxios. Jucăriile pot chiar ajuta la prevenirea de a dezvolta anumite comportamente problematice.

 

Deși pisicile pot fi destul de pretențioase în ceea ce privește jucăriile, câinii sunt adesea mai mult decât dispuși să se joace cu orice obiect pe care își pot pune labele. Asta înseamnă că va trebui să fiți deosebit de atent atunci când monitorizați timpul de joacă al câinelui dvs. pentru a preveni orice activitate „neprogramată”.

 

Înainte de următoarea vizită sau comandă online la pet shop, luați în considerare aceste sfaturi pentru alegerea jucăriilor câinelui dvs.

#caini #animale #companie #pet_shop #pisici #jucarii

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Joaca în siguranță

Mulți factori contribuie la siguranța sau pericolul unei jucării, iar unii dintre ei depind de mărimea câinelui, de nivelul de activitate și de preferințe. Un alt lucru de luat în considerare este mediul în care câinele dvs. își petrece timpul.

 

Lucrurile care sunt de obicei cele mai atractive pentru câini sunt adesea lucrurile care sunt cele mai periculoase. Îndepărtați șiruri, panglici, benzi de cauciuc, jucării pentru copii, lenjerie și alte articole necomestibile care ar putea fi înghițite.

 

Asigurați-vă că cumpărați jucării de mărimea potrivită pentru câinele dvs. Jucăriile prea mici pot fi înghițite cu ușurință sau se pot bloca în gâtul câinelui.

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Supravegheati jocul câinelui dvs. cu jucării scârțâitoare: câinele poate simți că trebuie să găsească și să distrugă sursa scârțâiturilor, ceea ce înseamnă că ar putea să o înghită, dacă nu este urmărit.

 

Evitați sau modificați jucăriile care nu sunt „rezistente la câini”, îndepărtând panglici, sfori, ochi sau alte părți care ar putea fi mestecate și ingerate. Aruncați jucăriile atunci când încep să se rupă în bucăți. Verificați etichetele jucăriilor umplute pentru a vedea dacă sunt etichetate ca fiind sigure pentru copiii cu vârsta sub trei ani și că nu conțin umpluturi periculoase.

 

Jucăriile cu probleme includ coji de nuci și mărgele de polistiren, dar chiar și umpluturile „sigure” nu sunt cu adevărat digerabile. Amintiți-vă că jucăriile moi nu sunt indestructibile, dar unele sunt mai rezistente decât altele. Jucăriile moi trebuie spălate la mașină.

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Jucării active

 

Jucăriile din cauciuc dur, cum ar fi produsele de tip Nylabone și Kong, vin în mai multe forme și dimensiuni și sunt distractive pentru a fi mestecate și transportate. Pentru câinii cărora le place mestecarea texturilor interesante, coardele și jucăriile țesute sunt de obicei disponibile într-o formă de os, cu capete înnodate.

 

Bilele de tenis sunt jucării grozave pentru câini, dar nu rezistă la mestecat foarte bine. Aruncați mingile de tenis care au fost mestecate, deoarece pot prezenta un pericol de sufocare pentru animalul dvs. de companie.

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Jucării distractive

 

Jucăriile de tip Kong, mai ales atunci când sunt umplute cu delicatese, pot ține un cățeluș sau un câine ocupat ore în șir. În cazul în care medicul veterinar spune că câinele dvs. poate mânca unt de arahide, adăugați câteva lingurițe, pentru o gustare delicioasă.

 

Jucăriile „Busy-box” sau „feeder” sunt forme mari de cauciuc care pot fi umplute cu delicii. Mutând cubul cu nasul, gura și labele, câinele dvs. poate ajunge la bunătăți. Mulți câini care tind să-și mănânce mâncarea prea repede beneficiază de faptul că sunt hrăniți printr-o jucărie în stil alimentator.

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Jucării confortabile

Jucăriile umplute moi sunt bune pentru mai multe scopuri, dar nu sunt adecvate pentru toți câinii. Iată câteva sfaturi pentru alegerea jucăriei umplute potrivite:

 

  • Unor câini le place să care jucării moi. Dacă câinele dvs. vede jucăria ca pe un prieten, alegeți una suficient de mică pentru a o transporta.
  • Unii câini vor să-și scuture sau să-și „omoare” jucăriile, așa că alegeți una suficient de mare pentru a preveni înghițirea accidentală și suficient de robustă pentru a rezista atacurilor câinelui.
  • Rufele murdare, cum ar fi un tricou vechi, pernă, prosop sau pătură, pot fi foarte reconfortante pentru un câine, mai ales dacă obiectul miroase a dvs.

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

By Emi

Jucării pentru câini: cum să le alegeți cele mai bune și mai sigure

Pentru câini și alte animale de companie, jucăriile nu sunt un lux, ci o necesitate. Jucăriile sunt importante pentru bunăstarea câinelui dvs. Acestea ajută la combaterea plictiselii atunci când trebuie să vă lăsați câinele acasă și oferă confort atunci când se simte anxios. Jucăriile pot chiar ajuta la prevenirea de a dezvolta anumite comportamente problematice.

  • 231