Poate fi stresul o cauză pentru căderea părului?

Dacă părul tău se subțiază sau cade, probabil că ești nerăbdător să afli de ce. Căderea părului se datorează stresului, eredității și a altor factori.

 

Este foarte frecvent ca părul să-și schimbe textura și grosimea pe parcursul vieții. Există, însă, factori naturali și normali ce determină căderea părului și există alți factori ce pot determina căderea părului, unul dintre ele fiind stresul.

 

Factori naturali ai căderii părului

Forcapil – ajuta?

Forcapil si căderea părului

Părul nostru nu rămâne pe scalp la nesfârșit. Există o durată de viață normală pentru fiecare fir de păr, după care cade în mod natural. De fapt, pierdem cu toții aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Acest lucru se datorează câtorva factori:

  • Îmbătrânirea: după vârsta de 30 de ani (și adesea înainte), bărbații și femeile încep să piardă din ce în ce mai mult păr, deși bărbații tind să o facă într-un ritm mai rapid.
  • Durata de viață a unui fir de păr: durata medie de viață a unui singur păr este de 4,5 ani. Părul cade apoi și este înlocuit în termen de 6 luni cu un păr nou.
  • Coafare: Șamponarea, uscarea cu un feon și perierea sau pieptănarea părului pot cauza căderea unor fire de păr.

Forcapil in tratamentul caderii parului

Forcapil si căderea părului

Factori ereditari de cădere a părului

Căderea părului poate fi cauzată și de factori genetici, ereditari. Deși multe persoane cred că căderea genetică a părului este din cauza faptului că firele de păr cad într-un număr prea mare, prea rapid, însă este cauzată de faptul că nu cresc suficient de multe fire de păr pentru a înlocui firele de păr căzute. Acest lucru duce la chelire. Chelia ereditară este asociată cu câțiva factori:

  • Vârsta: Până la vârsta de 30 de ani, unul din patru bărbați este chel. Până la vârsta de 60 de ani, doi din trei bărbați chelesc sau chei
  • Genul: chelia ereditară este mult mai frecventă la bărbați decât la femei
  • Hormoni: chelirea este asociată cu testosteronul. Femeile care au mai mult din el în sistemul lor pe măsură ce îmbătrânesc tind să nu mai poată să recrească mai mult păr. Acesta este și motivul pentru care bărbații experimentează mai des chelirea.

Forcapil ca ajutor in pierderile de par

Forcapil si căderea părului

Stresul poate cauza pierderea părului

Este posibil să fi auzit că stresul poate provoca căderea părului și este adevărat. În timp ce primele două cauze ale căderii părului sunt programate genetic, căderea părului cauzată de stres ține mai mult de mediul înconjurător și poate fi controlată mai ușor dacă stresul poate fi gestionat.

Stresul fizic sau emoțional excesiv - cum ar fi cel asociat cu leziuni, boli sau intervenții chirurgicale - poate provoca unul dintre cele două tipuri de cădere a părului:

Forcapil contra caderii parului

  • Alopecia areata: acest tip de pierdere a părului cauzat de stres implică celulele albe ce atacă foliculii de păr. Părul cade de obicei în câteva săptămâni și poate cădea din cap sau chiar de pe întregul corp.
  • Efluviul telogen: acest tip de cădere a părului este mai frecvent și mai puțin sever. Părul încetează să mai crească și rămâne latent, pentru a cădea 2 sau 3 luni mai târziu. Apoi crește din nou în decurs de 6 până la 9 luni.

Poate fi stresul o cauză pentru căderea părului?

By Emi

Poate fi stresul o cauză pentru căderea părului?

  • 476